nuffnang

Friday, 10 June 2011

UiTM diHatiku

As Salam... Lama giler aku tak reblog aku punya blog ni....

Maklum la baru masuk part 1...huhu

Aku saja jerk nak post UiTM dihatiku..huhu

Kononnya semangat UiTM..haha

Tak kesah la Korang nak cakap aq apa... Janji UiTm tetap dihatiku..hahah

Sunday, 15 May 2011

Selamat Hari Guru

As Salam.. pejam celik pejam celik esok dah 16mei...

16mei hari gurukan??? Hampir-hampir terlupa pulak... Almaklum la aq dh xsekolah lagi...hehe

Okie... Aku tak nak melengahkan masa lagi jadi aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU..

Ucapan ini aku tujukan khas kepada mama dan papa aku ZAINAB dan ABD TAIB yang bertugas sebagai guru dan telah mendidik aku sejak kecil lagi....

Tak lupa juga kepada guru-guru di SMK Simpang Rengam yang telah mendidik aku sehingga aku berjaya...:P

Terima kasih Cikgu....:)

Tuesday, 10 May 2011

AS SALAM.... lama aku tak UPDATE blog nie...

Sibuk sikit la nk uruskan barang2, bayar yuran untuk masuk Universiti...

Pejam celik pejam celik dah tua dah aku nie...

Tak lama lagi aku dah nk sambung belajar di Universiti...

22.5.2011 merupakan tarikh keramat kepada aku...
 
Aku dapat masuk UiTM Alor Gajah..

Fuhh... Nasib baik dekat dengan JOHOR...

 Boleh aq balik selalu..hahha

Okie la sampai sini jerk aku nak cerita..

Friday, 6 May 2011

Intake UPU

As Salam... Firstly, aq nk bersyukur kpd Allah..
ALHAMDULILLAH..
Akhirnya, aq dapat jugak masuk Universiti... 
Aq target dapat kos Pengurusan Perladangan xpun Dip. Pertanian...
Tapi Sains Komputer.. Tak kesahlah... Sn komputer pon aq minat...
Aq harap dengan masuk Universiti ni aq dapat ubah hidup aq untuk jadi lebih berjaya...
Insyallah...aminn :)

Monday, 2 May 2011

Short Story

video
As Salam...seperti yang dijanjikan... Alhamdulillah Short Story aq sudh siap.... Ini lah hasilnya... Terima kasih dkt alil, hairi, arif, adzrul, dauz, amri, fatin, diana dan amri... thanks sebab dh bantu aq siapkan video yang xseberapa nie... masih banyak kekurangan... tapi masih ada masa lg kan nk blaja..???huhu KOMEN LA PAPE OKIE KT TENTANG VIDEO AQ NIE....huhu
Mesti ada org tanya kenapa aq mcm jiwang jerk an???hahah


Sunday, 1 May 2011

Bosan..

owhhh tuhan....bosan nyer hidup nie... "eh kjp2..bosan hidup?? plik la kau nie.."
"bosan la sebab dh lama henset aq xbunyi BIP BIP SMS.."
"sebab tu jerk kew??"
"aq tunggu jugk tp xbunyi pon... kalo bunyi pon membr2 ajak kluar.."
nset aq dh lama xtopup... bkn sebab xader duit nk reload tp kredit aq xabis2...

Harap2 malam nie bunyi la... Aku nk abis kan kredit jek nie...
"eley pandai kau cover..asal x terus terang jerk yang kau ***** die??"

Dah la mls nk taip lagi... penat la.. :) Harap2 kau terbaca la post nie... :P
"gedik kau mirr...."

videografi outdoor

AS SALAM.. Lama jugk aq x update blog aq nie..okie aq nk STORY sikit pasl hari ni... fuhh pnt arini..
 5 jam kt tasik yg panas terik,semata2 nk buat video..huhu Walaupun penat tapi alhamdulillah aq dapat sesuatu yg baru... sush jugk nk blakon.. sush jugk nk nk jd director... apa2 pun TERIMA KASIH kepada krew2 yg terlibat... walaupun panas korg tetp cool...hahahnie ada sikit pic untuk dilihat...KALAU NK TGK VIDEO LAMBAT SIKIT LA .. VIDEO 70% HAMPIR SIAP.. kalau dah siap nanti aq post yer...


                                                        penat ye krew2 semua??huhu


                                    DIRECTOR yg tengah dok carik idea yg x muncul2 lagi nie..

                                                           
                                                   ALIL THE PAPARAZI BOY..hahah

                                        
          KREW2 yang terlibat.. ALIL, ARIF, HAIRI, ADZRUL, FATIN, DIANA, HAIRI, AMRI, DAUS 
                                                                           DAN EMIR...

Wednesday, 27 April 2011

Allah lebih mengetahui..:(

Ya allah..kau maha mengetahui..hari ni aq sedih sebb terpilih untk first intake..mungkin rezeki aq bukan hari ini..mungkin ada hikmahnya aq xterpilih untuk first intake untk sambung pelajaran ke matrikulasi... aq tawakal kepadamu..be strong emir..rezeki ada dimana-mana..:)
Ya Allah.aq berharap aq dipermurahkan rezeki untuk sambung belajar..aminn

You know something’s wrong with me when…

  1. im texting short.
  2. Sit there staring at something for the longest time.
  3. look down.
  4. Give a heavy sigh and shake my head.
  5. try super hard not to laugh.
  6. Sit while hugging my knees.
  7. pretend to text.
  8. biting my lip.
  9. look around a lot.
  10. When you ask if something is wrong and i say “I’m just tired”

Wednesday, 20 April 2011

Outdoor Shooting

AS SALAM..
hari ini aq nk show off skit pic lama yg aq shoot mase aq bosan..hahah pic nie dh lama aq simpan dalam harddisk aq.. dh berhabuk dh aq tgk...pic nie mungkin banyk silap kowt...


Fakta ke awta???

# Orang lelaki mudah mendapat buta warna, 10 kali ganda berbanding wanita.
# Manusia bernafas kira-kira 23,000 kali dalam tempoh 24 jam.
# Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur akan keluar dalam tempoh seminit, iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi satu perkataan.
# Secara purata sesaorang itu minum 8,000 gelen air sepanjang hidupnya.
# Manusia hanya menggunakkan 10 peratus daripada otaknya untuk berfikir.
# Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfungsi termasuk jantung. (sebab tuh kena sebut Alhamdulillah, syukur sebab tak jalan terus....bukan sebut pardon me or excuse me..)
# Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 darjah Celcius.
# Badan manusia mengandungi sulfur yang cukup untuk membunuh kutu anjing, karbon untuk membuat 9,000 batang pensel, potassium, lemak untuk membuat 7 ketul sabun, fosforus untuk membuat 2,200 batang kepala mancis dan air untuk mengisi tangki sebanyak 37 liter.
# mulut kering, anda tidak akan dapat menikmati sebarang makanan, ini kerana air liurlah yang membantu kita merasa sesuatu yang masin, manis, masam dan sebagainya.
# Apabila anda mengecam muka sesaorang anda sedang menggunakan otak sebelah kanan.
# Pada retina mata, terdapat lebih 100 juta sel yang cukup sensitif terhadap cahaya.
# Jika 80 peratus hati manusia dipindahkan, bahagian yang tinggal masih boleh berfungsi, malahan ia akan membesar ke saiz asal dalam tempoh tertentu.
# Secara purata kita menuturkan 30,000 perkataan sehari, mengambil masa selama 3 jam 30 minit. Ini bererti dalam tempoh 1 jam kita menyebut 9,000 perkataan yang ada.
# Jika anda terkurung didalam bilik yang kedap udara, anda akan mati kerana keracunan karbon dioksida bukan kerana kekurangan oksigen seperti yang disangkakan.
# Secara purata setiap orang makan 51 kilogram bahan perasa temasuk gula dan garam setahun.

Tuesday, 19 April 2011

wedding pic



Alhamdulillah..Gambar ni gambar pertama aq dalam WEDDING PIC...agk gementar jugak la masa nie...maklum la budak baru...huhu

Alhamdulillah..

hahah...berjaya jgk kot aq buat blog nie...xcntik an?? duli ar..hahha
janji aq dpt buat...skrg2 nyer xla ketinggaln zaman sgt...:P